Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Panzadrome

4 csillagos Cikk értékelése: 4,80 (15 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Ariolasoft UK Ltd, 1985
Besorolás: fiús akció
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 69.
Eredeti ár: 7,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 511 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 9 351 Ft lenne)

Igazi fiús játék, tankcsataaaaa, ra-ta-ta-ta! Kis beleéléssel átélhetjük, hogy milyen reménytelennek tűnik teljesíteni küldetésünket, de hála a program készítőinek - akik nevéhez fűződik az Archon is - igazán jól játszható, de legfőképpen teljesíthető csatában vehetünk részt.

Panzadrome szigetére vezényelnek minket, ahol a központi számítógép átvette az uralmat és tankjaival körülbástyázta magát. A számítógép megsemmisítésének módját, sőt az ahhoz vezető utat is nekünk kell megtalálni, de kezdetleges fegyverzettel ellátott tankunk szinte védtelen az ellenség erőivel szemben. Így hát nem marad más, mint csellel, ésszel és ravaszsággal túljárni a gép eszén. Hogyan is tegyük ?

Mint említettem, a feladat minden POKE, csalás, örökélet és térkép nélkül megoldható, bár ez esetben sok türelemre lesz szükség és sokat kell tanulni. Kedves Leendő Játékos, kérlek itt, most hagyd abba az olvasást.

*** sóhaj ***

Hmmmm...ezek szerint nem bízol önmagadban vagy nincs elég szabadidőd játszani. Lássuk tovább a kihagyott csata izgalmait.

Első feladat megismerni az ellenség tankjainak képességeit. Vannak az egyszerű kódorgók, akik ha észrevesznek, feléd indulva pár lövést adnak le, de ezeket jó manőverezéssel ki lehet cselezni. Aztán jöjjenek a veteránok, akik már messziről bemérve távoli lövéssel megsemmisíthetnek. Ellenük az egyetlen megoldás a menekülés vagy a folyamatos mozgás, de ez egy szűk sikátorban szinte reménytelen. Megfelelő fegyverzettel is nehéz őket bemérni, így szégyen a futás, de hasznos. Számos telepített lövegállás is csak arra vár, hogy tűzvonalába kerülve heves ágyúzással tegye tönkre a tankod. És végül, hogy ne legyen semmi se egyszerű, harckocsi aknák hosszú sora is rád vár.

Tankod páncél védi, amely minden találatnál vagy aknára futásnál gyengül, de megjavíttatható a gyárakban. Segít egy radar is, amely mutatja az aknákat, így kikerülheted. Ha egy lövedék csapódik az útra vagy egy tank robban fel, azon a kráteren nem lehet áthaladnod ... még.

Ne add fel katona!

Bár tankod most még csak egy gyenge tűzerejű harckocsi, de rövidesen a tankok tankjává válik! Minden gyárban valami kis plusz egységet lehet felszereltetni - a páncél javításán túl - így erősítve meg támadó erőd. Megerősített lánctalp, amely átvisz a krátereken, akna-megsemmisítő egység, nagyerejű löveg, aknavető szerelhető fel és amelyekkel szemben aztán nincs ellenség, aki felvehetné a küzdelmet.

Tipp: Hamar ráérzel majd, hogy a kiegészítő egységek nélkül nem tudod teljesíteni a küldetésed. Először gyorsan találd meg és szereltesd fel a megerősített lánctalpat, hgy ne kerülhess csapdába, zsákutcába a kráterek között. Aztán jöhetnek a többi eszközök, fegyverzetek sorban. Ha megvan az aknavető, akkor a lövegtornyoknak is végük. Azt, hogy mit kell tenned a szuperszámítógép megsemmisítéséért, nem tudjuk, de a műhold képeken látható pár valami... valami nagy... valami erőmű-szerű...

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2010-06-28 23:04:57
Visszalépés az előző oldalra