Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Perils of Bear George

3 csillagos Cikk értékelése: 3,58 (12 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Cheetahsoft, 1984
Besorolás: akció
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 206.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 443 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 32 790 Ft lenne)

Az élet zord és kegyetlen. Hogy ezt miként tálaljuk gyermekeink részére?
Semmi az egész, csak be kell tölteni ezt a kis játékot. Bájos medvénket kell téli álomra felkészíteni. Ez tulajdonképpen folyamatos zabálást jelent, vagyis tavasszal, nyáron és ősszel állandóan gyümölcsöket kell enni, hogy felszedje mackónk a zsírpárnáit, amit a hosszú téli álom alatt felemészt.
Gyötrelmes a küzdelem az életben maradásért, a napok gyorsan telnek, ha túl kevés élelemmel tér aludni a maci, akkor örök álomba merül, ha pedig túl sokat eszik, akkor alig tud mozogni, így gyorsan lefogy. Érzékenyebb lelkűek ébredés környékén (március) ne nézzenek a képernyőre.

A játék ötletes, szépen kimunkált, sok humoros jelenettel teszi vidámmá a történetet. A sprite-ok folyamatosan animáltak, a színeket jól alkalmazza és a hang se rossz.

Védelem:
A program meglehetősen szokatlan "védelmet" alkalmazott a másolás ellen.
Betöltése LOAD "" CODE paranccsal lehetséges és egy teljes, 49152 byte hosszú, egybefüggő file-t tartalmazott. Még a ZotyoCopy se másolta maximális üzemmódban. Érdemes elgondolkozni, hogy vajon hogyan készült ... nem megoldhatatlan, de mindenképpen trükkös.

Megjegyzés:
Sok játéknál, ennél is a vezérlők között megjelenik egy speciális vezérlő ... Cheetah R.A.T. ... a "Hónap témája"-hoz is kapcsolódik. Működésében egy Kempston illesztő, de az is szerepel a listában. Csak burkolt reklám a saját vezérlőhöz vagy tudott valami speciálisat?

Tipp: Enni, enni, enni, de meg kell találni az egészséges egyensúlyt, különben soha el nem jut a mackó a barlangjához.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2007-10-16 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra