Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Perils of Bear George

3 csillagos Cikk értékelése: 3,58 (12 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Cheetahsoft, 1984
Besorolás: akció
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 206.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 443 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 9 495 Ft lenne)

Az élet zord és kegyetlen. Hogy ezt miként tálaljuk gyermekeink részére?
Semmi az egész, csak be kell tölteni ezt a kis játékot. Bájos medvénket kell téli álomra felkészíteni. Ez tulajdonképpen folyamatos zabálást jelent, vagyis tavasszal, nyáron és ősszel állandóan gyümölcsöket kell enni, hogy felszedje mackónk a zsírpárnáit, amit a hosszú téli álom alatt felemészt.
Gyötrelmes a küzdelem az életben maradásért, a napok gyorsan telnek, ha túl kevés élelemmel tér aludni a maci, akkor örök álomba merül, ha pedig túl sokat eszik, akkor alig tud mozogni, így gyorsan lefogy. Érzékenyebb lelkűek ébredés környékén (március) ne nézzenek a képernyőre.

A játék ötletes, szépen kimunkált, sok humoros jelenettel teszi vidámmá a történetet. A sprite-ok folyamatosan animáltak, a színeket jól alkalmazza és a hang se rossz.

Védelem:
A program meglehetősen szokatlan "védelmet" alkalmazott a másolás ellen.
Betöltése LOAD "" CODE paranccsal lehetséges és egy teljes, 49152 byte hosszú, egybefüggő file-t tartalmazott. Még a ZotyoCopy se másolta maximális üzemmódban. Érdemes elgondolkozni, hogy vajon hogyan készült ... nem megoldhatatlan, de mindenképpen trükkös.

Megjegyzés:
Sok játéknál, ennél is a vezérlők között megjelenik egy speciális vezérlő ... Cheetah R.A.T. ... a "Hónap témája"-hoz is kapcsolódik. Működésében egy Kempston illesztő, de az is szerepel a listában. Csak burkolt reklám a saját vezérlőhöz vagy tudott valami speciálisat?

Tipp: Enni, enni, enni, de meg kell találni az egészséges egyensúlyt, különben soha el nem jut a mackó a barlangjához.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2007-10-16 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra