Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Planetoids

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (2 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Sinclair Research Ltd, 1982
Besorolás: Asteroids-klón
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: 4,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 315 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 27 372 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/1 számában a(z) 51. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

A játék célja a pontok gyarapítása, ehhez minél több aszteroidát és csészealjat kell lelőni. A hajó pozícionálása nem egyszerű, de megszokható, jobbra-balra lehet forogni, majd a tolóerő hatására meglódítani az űrhajót, ami egy idő múlva magától is megáll, elveszítve lendületét, közben ugyanúgy lehet forogni és lőni, mint álló helyzetben. Hipertérugrásnál a hajó eltűnik és megjelenik egy véletlenszerű helyen, lehet, hogy pont egy aszteroidán, szóval veszélyes manőver. Az aszteroidák szétlövésekor több kisebb darabra szakadnak, a darabkáik pedig irányt is változtatnak a rájuk ható lövés erőhatása miatt. Az aszteroidák kilövéséért kapott pont fordítottan arányos a méretükkel, a legkisebbek 300 pontot, a legnagyobbak 100 pontot érnek, a csészealj lepuffantásáért pedig 500 pontot zsebelhetsz be.

Feladat: Meg kell semmisítened és elkerülnöd a közeledben elhaladó aszteroidákat. Vigyázz, mert a leshelyről támadó ellenséges hajó képes elpusztítani téged.

Tipp: Billentyűzet (Z,X - forgás balra, jobbra, Enter - tolóerő be, Space - tűz, H - hipertérugrás)
Joystick: IF2 és Kempston

Értékelés:

Sajnos a Space Raidershez hasonlóan a Planetoids is csak egy csupasz klón, nincs semmi extrával feldobva. Szép űr-borítója van, a betöltőképernyő nagyon silány, nem is értem, ilyenkor minek 40 másodpercet elpazarolni, hiszen alig több mint egy perc lenne nélküle a játék betöltése...

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2014-05-03 18:30:38
Visszalépés az előző oldalra