Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Samurai Warrior

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (3 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: MC Lothlorien Ltd, 1982
Besorolás: Stratégiai - történelmi/menedzser
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: Még nem került fel a listára.
Eredeti ár: 5,50 GBP átszámítva akkori árfolyamon 350 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 30 413 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/2 számában a(z) 18. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

Egy reklámban már 1150-re teszik az időpontot, a rend kedvéért az a Heian-korszak, de teljesen mindegy, a lényeg ugyanaz: egy szamurájjal kell a "harcos útján" járnod és elérni a dicsőségig, a nem túl romantikusan kifejezett pontszámig (1400-2000 pont, játékszinttől függően). A szamurájok életformája meglehetősen veszélyes, főleg ebben a időszakban, hatalmi harcok miatt mindenfelé zavargások voltak, banditák garázdálkodtak, ellenséges szamurájok tartottak rettegésben falvakat (ha hihetek a játék adta statisztikai lehetőségeknek, akkor a szamurájok 83%-a rosszfiú volt). Pár kiegészítés: ha elmész élelmet keresni (gyakorlatilag vadászni), akkor siker esetén egészségesebb és jóllakottabb leszel. Sikeres öngyilkosság után pontszámtól függ, hogy dicső vagy szimpla halott leszel, sikertelenség esetén pedig csak sérült. Vedd mindig figyelembe, hogy a szamurájok értékrendje szerint: egyenesnek, igazságosnak, bátornak, kitartónak, együtt érzőnek, igaznak, becsületesnek,... kell lenned.
Sayónara!

Feladat: Egy szamuráj vagy a Kamakura korszakban Japánban (1185-1333). A célod, hogy elérd a célpontszámot, amit a főmenüben a TARGET felirat után látsz. A játék így jelzi, hogy méltó vagy-e a végső elismerésre.

Értékelés:

Bőséges leírás, jó, bár a többi Lothlorien játéknál gyengébb kazettaborító és érdekes történelmi helyszín jellemzi a játékot ritkán látható (hatalmas pontértékű) rituális öngyilkossággal fűszerezve. Grafikailag szinte semmit sem nyújt, a kezdéskor hallható hangra, dallamra(?) pedig kár volt időt pazarolni.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2014-10-23 21:53:39
Visszalépés az előző oldalra