Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Backpackers Guide to the Universe

4 csillagos Cikk értékelése: 4,43 (7 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Fantasy, 1984
Besorolás: kaland
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 240.
Eredeti ár: 7,50 GBP átszámítva akkori árfolyamon 478 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 35 385 Ft lenne)

Méla csöndben mászkálós játék, aminek addig nincs is értelme, míg a teljes térképet meg nem rajzolod. Ismétlődő, unalmas háttér, kiismerhetetlen labirintus, és még egy kattanás se jön ki a gépből. Nincs effekt, csak röpdösés pályáról pályára. A leírása ! Az igen ! Írtak hozzá egy gyönyörű bevezető történetet, amiért már érdemes is megvenni, de aztán jön a kötelező csalódás.
Színes kulcsok, színes ajtók, csak emlékezz, hol is volt. Meglepően működő bomba, furcsa teleport és már mindent láttál a játékból. A térképét érdemes letölteni az archívumból, akkor látni, valójában mekkora is. Papíron én is megrajzoltam, még a kulcsok-ajtók összefüggése is megvolt, de elérni benne egy pici sikerélményt se sikerült.

Feladat: Végszónak jusson eszedbe a That's the Spirit ajánlása: Ha van egy amúgy is unalmas félórád, akkor tedd még unalmasabbá. Viszont ha bármit elérsz benne, akkor elnyered méltó jutalmad, nem csak mélységes tisztelet fog övezni, de az egyetlen lehetsz a földön ezzel a rendkívüli tudással. El ne felejts RZX file-t csinálni, hogy a világmindenség részévé válhasson !

Tipp: Térkép nélkül el se kezd !

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2004-12-17 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra