Szoftver: Minden 7-re 1 játék - The Snowman

4 csillagos Cikk értékelése: 4,64 (11 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Quicksilva Ltd, 1984
Besorolás: Platform
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 267.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 443 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 9 495 Ft lenne)

Ezt az ajánlót év végére tartogattam, remélvén, hogy mostanra már lesz aktualitása. Bár Karácsony előtt voltak pozitív előjelek, aztán mégicsak latyakban ünnepeltünk, talán majd ez a kis ajánló meghozza a hó kedvét is, addig is építsünk hóembert egy Spectrum-mal. :)

Ez a játék Raymond Briggs A hóember című gyerekeknek szóló képeskönyve alapján készült. Angliában igen népszerű mesekönyvről van szó, amelyből animációs film is készült.

A játék négy szintből áll, melyek különböző képernyőket is rejtenek. Az első szinten 6 hókupacból kell hóembert gyúrni, azaz a megszerzett havat a 'drop here' feliratig hurcolni. Ebben jelentősen akadályoznak a gázlángot, amik ránk ugyan ártalmatlanok, de a nálunk lévő havat azonban elolvasztják, minek hatására véletlenszerűen tűnik fel valahol és kezdhetjük újra a műveletet. Érdemes megszerezni a jégnyalókát, ezzel egy időre lefagyaszthatjuk a gázlángokat. A többi karácsonyi dologra bónusz pontot kaphatunk.

A második szinten a hóember igen fontos kiegészítőit kell begyűjtenünk, úgymint szem, orr, száj, sál, kalap stb., miközben szörnyecskék próbálnak elaltatni bennünket. Ezek ellen ideiglenesen hatásos a vekker.

A harmadik szinten még szükségesebb kiegészítőkre kell szert tennünk, mint például nyakkendő, szemüveg, nadrág stb., a már jól megszokott szörnyecskék itt is hasonlóképp randalíroznak.

A negyedik szinten meg kell óvnunk kedvenc kis hóemberünket az olvadástól a jégkockák beszerzésével, ebben újra a gázlángocskák próbálnak megzavarni.

Minden szinten érdemes némi elemózsiát is magunkhoz venni fontos teendőink közepette.

Vezérlő gombok: második sor = fel, harmadik sor = le, alsó sor fele-fele = balra-jobbra

Értékelés:

A kissé gyermeteg screen ellenére jó kis platform játék ez. Korai darab, de azért a maga nemében igényes grafikával, mindenesetre esztétikus és a jellemző hideg kék jól érezteti a fagyos hangulatot. Igazából egy hibája van, mely a mozgában rejlik, ugyanis csak adott pixelen lehet le-fel közlekedni, ami nagyon megnehezíti a játékot. A másik dolog, hogy az ellenek nem igazán üldöznek minket, hanem csak úgy jönnek-mennek a saját szórakozásukra.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2013-01-01 16:36:53
Visszalépés az előző oldalra