Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Space Raiders

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (3 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Sinclair Research Ltd, 1982
Besorolás: Space Invaders-klón
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: 66.
Eredeti ár: 4,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 315 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 27 372 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/1 számában a(z) 49. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

A játékban a rajonként öt sorban rád törő és egy-egy sort balra-jobbra végigmozogva soronként közeledő idegenek legyőzése a célod, ezzel együtt pedig a minél több pont megszerzése. Három bázis nyújt védelmet az idegenek lövései ellen, de minden egyes beszedett lövés hatására pusztulnak, így kevésbé látják el létfontosságú szerepüket. Addig nem lőhetsz, amíg az előző lövésed célba nem ért vagy el nem hagyta a játékteret. Csak balra és jobbra mozoghatsz a képernyő alján. Ha megöltél egy rajt (hullámot), akkor jön a következő. Pontjaidat szaporíthatod még a képernyő tetején átsuhanó UFO lelövésével.

Feladat: Védd meg a Földet a hullámokban támadó idegenektől!

Tipp: Billentyűzet: Z,X-balra, jobbra, Space-tűz
Joystick: IF2

Értékelés:

Nos, ötlet az nincs, de tisztességes megvalósítás annál inkább. Szép a borító, a betöltőképernyő tökéletesen felesleges, egymondatos feladat, ami speciel elég is. Puritán az egész, nincs menü, de jó a színhasználat, szépen kidolgozottak és animáltak az ellenségek. A saját űrhajónak is legalább van valami alakja, ez nem igaz sok konkurensnél. A bázisok rongálódása remekül van megoldva. Kellemesek a hangeffektek. Gördülékeny a vezérlés, kár, hogy nincs folyamatos tűzelés.

A nehézség sajnos nem változik a rajok után, az űrhajó kicsit (tényleg minimálisan) lassú, a játék kicsit könnyebb, mint az eredeti arcade. Mivel újra meg újra ugyanazt a szintet ismételjük, így egy idő után nagyon monotonná válik, megunható. Ettől függetlenül az egyik legjobb Space Invaders-klón Spectrumra.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2014-05-03 18:23:09
Visszalépés az előző oldalra