Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Spellbound

4 csillagos Cikk értékelése: 4,33 (21 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Mastertronic Added Dimension, 1985
Besorolás: akció-kaland
Géptípus: ZX Spectrum 48/128K
Speccyalista Toplista: 132.
Eredeti ár: 5,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 382 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 25 884 Ft lenne)

Ez egy is sorozat tagja - mint az előző ajánlatom - a Magic Knight Trilogy (Spellbound, Knight Time, Stormbringer) első darabja.

A Mastertonic kiadótól David Jones volt az elkövető (vajon a mostani játékoknal miért nem lehet nevekkel találkozni).
Egy Skót kastélyban játszódik a történet, ahol még 8 szereplő is lakik, illetve dehogy lakik. Egy varázsló idézte meg Őket egy rosszul sikerült varázslattal és nagyon szeretnének visszatérni a saját világukba. Itt is tárgyakat kell a megfelelő helyen használni, a "segítség" szokás szerint akkor lesz érthető, amikor megoldottuk a feladatokat. Egy Gimbald nevű varázsló idézte meg ezt a 7 szereplőt ide a legkülönbözőbb korokból.
A cél, hogy mindenki visszakerüljön a saját időzónájába, amit szegény Gimbald nem tud megcsinálni, így nekünk kell helyette dolgozni. Van sok parancsunk, amivel a szereplőket irányíthatjuk, valamint a tárgyakat manipulálhatjuk. Egyszerre 5 tárgy lehet nálunk és maximum 3 szereplő egy szobában. Persze a szereplők élik a saját életüket, de meg lehet Őket idézni egy helyre. Már persze ha nem lennének állandón fáradtak, nyűgösek, így velük is állandóan törődni kell: Go to sleep, Be happy, stb ... 48 óránk van, de ez a SPV segítségével még sok is, anélkül viszont 10 x 48 óra is kevés lenne.

A 2-3. rész is hasonló az elsőhöz, csak máshol játszódnak (pl. egy űrállomáson), és a tárgyak, feladatok is mások természetesen, de az irányítás, a rejtvények logikája ugyanaz. Ha egyedül szeretnénk megoldani, akkor elég hosszú időre lesz szükségünk, ez sem egy 10 órás játék.

Feladat: mindenkit visszajuttatni a saját időzónájába.

Tipp: természetesen az SpV leírása nem hiányozhat: SPV 9-10-11.

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2006-01-30 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra