Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Starclash

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (1 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Micromega, 1983
Besorolás: Arcade - Astro Fighter-klón
Géptípus: ZX Spectrum 16K
Speccyalista Toplista: 283.
Eredeti ár: 6,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 446 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 37 046 Ft lenne)

<<< A FanZiX 2013/2 számában a(z) 73. oldalon bővebben olvashatsz erről a játékról. >>>

Tesztrepülést hajtasz végre egy új Starfighterrel az űr egy elhagyott szektorában... Hirtelen egy birodalmi flotta kerül eléd a hipertérből, támadó formációban! Kísérőid átcsoportosításával próbálod védeni a bázisodat de nem tudod megelőzni az ellenséges flottát... egyedül kell harcolnod és minél több kárt okoznod ellenségedben a saját megsemmisülésedig. Az ellenség anyahajóját négy hullámban védik és a hullámok pusztulása után jön mindig a következő. Ha hihetetlen módon minden hullám ellen sikeresen szembeszállsz, akkor szembetalálod magad a hatalmas anyahajóval. Ha az anyahajó ellen is sikeresen harcolsz, akkor pedig kezdődik minden elölről, újabb hullámok, anyahajók...

Derek Brewster második Micromega-s próbálkozásával sem váltotta meg a világot, de valószínűleg nem is ez lehetett a célja egy újabb arcade-klónnal. Itt elhagyta a Micromega a nem biztos, hogy jól bevált 3D előtagot, pedig mi a három dimenziós, ha nem a végtelen világűr? Annak ellenére, hogy a Starclash egy klón, egyben egyedi is, ugyanis a SEGA Astro Fighter-e valamilyen okból kifolyólag kizárólag Derek-et inspirálta, így ez az egyetlen és ezek szerint a legjobb Spectrum változat. Meglepő érdektelenség, hiszen nem egy bonyolult arcade-típus.

Értékelés:

A kazettaborítón az átlagos betöltőképernyő látható, a feladathoz, a teljesen szokványos űrlövöldözéshez van megszokott kerettörténet és vezérlésválasztó menü..., szóval a körítés az átlagok átlaga. A látványvilágot az eredetiből hűen átvett, de átlagos figurák jellemzik, sajnos az eredetitől eltérően sivár háttér előtt, kevés az animáció, a mozgás sima, de villogós, de jobbnak tűnik az eredetinél, az összkép pedig kellően színes. Állandó ugyan a hang, de az eredetihez mérten szegényes.

Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2016-08-13 21:40:01
Visszalépés az előző oldalra