Szoftver - Játszóház: M/ZX jelkezz, jelkezz!

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (7 szavazatból)

Azt már egy ideje megszokhattuk, hogy M/ZX rendre megörvendeztet minket színvonalas, tartalmas FanZiX kiadványaival, - melyek terjedelemben sem szűkölködnek -, sőt azt is, hogy néha még más izgalmas kirándulásokra is invitál bennünket mondjuk egy ZX SpeKtrum magazinnal.

Azonban nagy meglepetés volt, amikor els? logikai játkékának, az megjelenéséről ovashattunk. Természetesen a t?le megszokott igényességgel készítette el legelső játék átiratát is, melyet ráadásul kisvártatva egy saját ötletből táp lálkozó újabb logikai játék követett a Save the Trees.

Valószínüleg ezek után már szempillánk sem rebenne, mikor bejelentené legújabb hardver fejlesztését. De félre téve a tréfát vegyük górcső alá az előbb említett Spectrum játékokat. Nem csak azért mert a saját berkeinken belülről kerültek ki, de egyáltalán nem sárgák és savanyúak, hanem szép érett igazi narancsok ám ezek.

Mindkét játék assemblyben készült, az előbbi fejlesztéséről cikksorozatot is olvashattok hasábjainkon. Jellemzőjük a szépen kidolgozott képernyők, játékmenetek, némi Hewson utánérzéssel. Érdemes letölteni a teljes csomagokat, hisz minden részletre kiterjedő igényességel elkészített többnyelvű útmutatót, kazetta borítókatt is találhatunk bennük, olyannyira, hogy még a kazettára ragasztható címke is megbújik a csomagban. Az Ishido estében nem is egy kazettaborítót lelhetünk, hanem több stílusban is készült verziók is megtalálhatóak.

Ishido: The Way of Stones

Az Ishido egy logikai táblás játék, ami egy 96 mezős táblán játszható 72 kővel. Minden kőnek két jellemzője van: a színe és a szimbóluma. Hat szín és hat szimbólum van, így 36 különböző kő van. Mindegyik kőnek megvan a párja, így egy kőkészletben összesen 72 kő van. Az Ishidoban az elsődleges célod, hogy mind a 72 követ elhelyezd a táblán. A kihívás abból következik, hogy a köveket csak olyan kövek szomszédságába helyezheted, melyeknek színe vagy szimbóluma a letett kőével egyező. Mikor a tábla kezd megtelni, nagyon megnehezíti ezt az egyszerű célt. A 4-Way a legértékesebb lépés, ahol egy követ négy másik közé raksz le, kettővel egyezik a lerakott kő színe és kettővel a szimbóluma.

Save the Trees!

A Save The Trees! egy egyszerű logikai játék. Mentsd meg a fákat! Mentsd meg a parkodat! Veszélyes hernyók támadták meg a park fáit. Mentsd meg a kedvenc fáidat, a buháriai tölgyeket! Hogy ezt megtehesd, fel kell használnod a tölgyek legnagyobb ellenségeit, a katatón fabogarakat! Színek jelzik a hernyók sűrűségét. A fehér területek hernyómentesek, a kék területek a legfertőzöttebbek. Helyezd a bogarakat a fertőzött területekre, hogy csökkenjen a hernyók száma. A telepítési terület mérete 2x2, 2x3, 3x2 vagy 3x3 egységnyi lehet. A feladatod, hogy hernyómentesítsd a parkot. A játéknak 48 szintje van.


Publikálás a portálon: 2022-04-25 09:02:52