Szoftver - Játszóház: Boldog Karácsonyt! - Horace

4 csillagos Cikk értékelése: 4,60 (5 szavazatból)

Steve Broad 2013 decemberében jelentette meg első Horace főszereplésével készült játékát, a "My rendition" of Horace to the Rescue-t. Fél éven belül megjelent első játékának második epizódja és két Horace Miner rész is.

Majd hosszú, több mint két éves csend után állt elő a Merry Christmas from Horace-szal, valamint A Present from Horace címmel egy microdrive kiadással, ami Steve korábbi négy Horace-témájú játékát tartalmazza. Steve Horace játékai nem hivatalos verziók, nem az eredeti Melbourne House produkciók folytatásai, inkább egy különálló rajongói sorozatnak tekinthetőek.

Sztori nincs, de valószínűsíthető, hogy Horace csak Mikulásnak segít ajándékokat gyűjteni, közben pedig egyre közelít az Északi-sark felé. Így adott a feladatod: irányítsd Horace-t, hogy össze tudja gyűjteni a karácsonyi ajándékokat. Használj billentyűzetet (Q, E, T, U, O - balra, W, R, Y, I, P - jobbra, A..Enter - tűz) vagy Kempston joystickot Horace mozgatásához. Közben próbáld elkerülni a szokásos ellenségeket és a hógolyókat, hópelyheket, és vigyázz, hogy ne zuhanj be a lyukakba. Lehetőséged van az ellenségek leütésére is, ha a megfelelő módon rájuk ugrasz.

A játék 49 egyre nehezedő szintet tartalmaz, öt különböző helyszínen. Először a vonaton, majd a háztetőkön, aztán a tehervonaton, végül a fagyos, majd a teljesen fagyott talajon kell teljesítened a szinteket, melyek mindegyike maximum 60 időegységig tart, és mindegyiken 10 ajándékot kell összeszedned. A még összegyűjtendő ajándékok számát és a hátralévő időt a jobb felső sarokban láthatod. A nehezebb szinteken találkozni fogsz az elfekkel, akik a képernyő közepére érve felrobbannak, négy hatalmas követ repítve két oldalra. A kövek elől egyedül a képernyő közepére menekülhetsz. Szerencsédre az ajándékok felvételéhez hasonlóan a Hungry Horace-ból megismert csengőket is felveheted, melyek különböző érdekes bónuszokat (pont, élet), vagy hasznos/haszontalan szolgáltatásokat (ellenségek kiiktatása, sérthetetlenség, jeges felület) nyújthatnak.

A játék innen tölthető le.

Pókok a játékhoz

99 másodperces szintek: POKE 35155, 57: POKE 35160, 57
Csak egy csomag kell a következő pályához: POKE 35165, 48: POKE 35169, 60
Kezdő pálya: POKE 36695, x
245 élet: POKE 35150, 255
Örökéletet: POKE 38150, 0
Bónusznak egy örökidő: POKE 36052, 0
(Gaál Csaba)


Publikálás a portálon: 2023-02-05 19:33:20