Hardversimogató: AMX egér

4 csillagos Cikk értékelése: 4,56 (18 szavazatból)

Gyártó: Advanced Memory Systems Ltd
Kiadás: 1985
Eredeti ár: 79.95 GBP
Betöltés

Az Advanced Memory Systems cég 1985-ben fejlesztette ki a ZX Spectrum számítógépekhez illeszthető egeret. A készülék, valamint a hardverrel együtt forgalmazott programcsomag még ebben az évben Angliában az év perifériája lett.
A rendszerhez tartozó programcsomag, melynek neve: AMX ART, magába foglal több egymást segítő programot, egy TAPE/DISK konvertáló programot, valamint egy részletes felhasználói útmutatót is.
Az egyes programok vezérlése rendkívül egyszerű, ún. ikon-ablak menük könnyítik meg a software felhasználását. Ezt már megismertük az ART STUDIO vagy az ARTIST II, esetében.
Az egyik segédprogram a COLOUR PALETTE (kép-színező), amely azt teszi lehetővé, hogy az AMX ART segítségével előállított képet szabadon beszínezzük, a rendelkezésre álló 8 előtér-, ill. 8 háttérszínnel, így előállíthatunk professzionális minőségű SCREEN$-file állományokat.
Az AMX CONTROL (AMX vezérlő) a SPECTRUM BASIC-et bővíti ki 26 új paranccsal: DESK, FIND, FONT, HEADER, HELP MOUSE, HELP ICONS, HIDEPOINTER, ICON, LINEFEED, TOKENS, MOUSE ON/OFF, LOOP, MAKE, ON ERROR, PATTERN, POINTER, POSZTION, PRINT, PULL, RESTORE, STORE, SENSITIVY, SHOWPOINTER, STATUS, UPDATE, WINDOW

Az ICON DESIGNER (Ikontervező) új, 16x16 képpont méretű ikonok tervezését oldja meg. A RAM-ban összesen 96 ikon definiálására nyílik lehetőség.
Az AMX ART egérrel segített grafikai tervező program opcionális menükkel és vezérlő ikonokkal párhuzamosan segíti a munkát. A választható ikonok alfanumerikus sorrendben a következők: ALPHA (numerikus/szöveges), BOX, CIRCLE, ERASE, PAINTBRUSH, PAINTROLLER, PALETTA, PENCIL, SCROLL, SHADED BOX, SHADED CIRCLE, SPRAY CAN és végül a ZOOM.
Elfogultnak tűnik a kijelentés: nem szükséges a Macintosh, az Atari ST vagy az AMIGA, ha kéznél van az AMX egér!


Kapcsolódó dokumentumok
Sajnos jelenleg semmilyen dokumentummal nem rendelkezünk ehhez a hardverhez.

Visszalépés az előző oldalra
Publikálás a portálon: 2003-02-11 15:13:28