Szoftver: Scene esszencia - Art Fx

4 csillagos Cikk értékelése: 4,67 (9 szavazatból)

(A képre kattintva le is töltheted!)

Alkotó:Diseased Brains (Alex Art & Prog Master)
Kategória:demó
Party:n/a (2000)
Helyezés:-

Vélemény:
Ebben az intróban láttam eddig a legszebb plotter effekteket, de egyéb jópofa dolgokat is tettek bele szerencsére. Egyből egy teljes képernyős hullámzó felirattal indít, amiben üdvözlik a legújabb Disaese Brains alkotás közönségét.

A következő effekt egyszínű kék háttér előtt forgatott pontkból álló kockák, amiben cserélgetik a hátteret és a kockákat minden képfrissítéskor, ezzel a valódinál több szín hatását keltve (egy 8x8-as területen lehet fekete, kék és fehér képpont is). A tűz effekt inkább érdekes, mint szép, habár lekicsinyítve egész jól mutat. A tunnel és a csillag után mozgó körök jól harmozálnak a zenével, és nagyon gyorsra meg lett írva. Van még vonalas 3D felirat forgatása, aztán egy pontokból álló gömbre feszített scroll, ami szintén gyors, és ettől szép lesz. A copper effekt természetesen vicc, nem Amigáról van szó.

Összességében kellemes zene mellett sok gyors effektet felvonultató alkotás, amiben szépen össze vannak fűzve a részek. Az az érzésem volt végig, hogy egy '97 környéki PC intrót látok, talán ezért is tetszett meg. Mindezt 34kB-ba belesűrítve.

Érdekes effektek:
-Teljes képernyős hullámzó felirat 32x48
-as felbontásban (bal felül)
-3D plotter kocka háttér előtt, gigascreenben (fent középen)
-Tunnel effekt
-Gömbre feszített scroll (bal lent)


Értékelés:
Code (by Alex Art):
Gfx (by Alex Art & Prog Master):
Mzx (by Prog Master):
Dezign:

Ajánló:
Diseased Brains stuffok, amit még érdemes megnézni: RBD

Emulátor:
ZX-Spin, Pentagon 128K mód

Publikálás a portálon: 2009-11-20 19:09:52
Visszalépés az előző oldalra