Szoftver: Scene esszencia - Mescaline Synesthesia

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (10 szavazatból)

(A képre kattintva le is töltheted!)

Alkotó:deMarche
Kategória:Demó
Party:the Ultimate Meeting 2009
Helyezés:1

Vélemény:
Az egész demó egy 3,5 perces LSD-s hallucináció, színes, pörgő, kavargó formákkal. Pontosabban meszkalin ez a drog, amit már az aztékok is használtok szertartásaikon. A bemutatón, 2009-ben, nagy kivetítőn még nagyobb hatású lehetett, mint otthon megnézve, pedig így sem semmi. A zene végig jól illeszkedik a látványhoz, és ugyanolyan elborult a hangzás, mint a képi világ. Még jobban értékeli az ember, mikor rájön, hogy sima, 128k-s mű, nem az oroszoktól megszokott 640k-s TR-DOS-os monstrum.

A zenéről vitatkoztak, néhányan a fórumon, azt mondták, hogy rippelt. Az biztos, hogy a Chaos Construction 2001-en indított Jaundice című demónak is ez volt a zenéje, amit remixeltek a mescaline synesthesiához. Nem szép dolog korábban megjelent stuffot újrahasznosítani, de azt kell mondjam, ebben a demóban jobban működik ez a zene, mint az eredetiben.

A demó végig gigascreent használ. Ez igazi hardveren villódzik, ami zavaró, bár ha akarja az ember, ráfoghatja, hogy az is a haluzás része. Emulátorban ki lehet kapcsolni a villogást, és érdemes is, mert nem jól jelenítik meg a gigascreen-t, mivel nem 50 Hz-es visszatérítésű monitorokat használunk (általában). A demó nagy része 4*4-es módban fut, azaz 64*48-as felbontásban, de ott is 2 képet cserélgetve, 64 színt kezel.

A demó egy graffiti-szerű képpel indul, ami jó graffitihez méltóan olvashatatlan, de szép színes cserébe. Utána elindul a kavalkád. Az érdekesség, hogy a speciális képernyő mód miatt kevesebb processzoridőt tud használni a kóder, mivel a képernyő kb. felén, ahol az effektek megjelennek, csak a kép kirakásával kell foglalkozni. Marad a felső és az alsó kb. 1/4 kép, és a visszatérítés alatti idő. Ehhez képest van itt minden, mi szem-szájnak ingere.

Érdekes effektek:
-Tunnel mapping
-3D hullám scroll
-Roto-zoomer
-Spirális cső
-Bump mapping mozgó fényforrással
-Sík rubber band golyók (kék gumibogyók
-Forgó plazma


Értékelés:
Code (by TmK):
Gfx (by TmK):
Mzx (by MmmC):
Dezign:

Ajánló:
deMarche stuffok, amit még érdemes megnézni: paralactika, Scroller, make demos not 1k intros

Emulátor:
Unreal Speccy. Benne van a csomagban, bekonfigurálva.

Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=x1o_Tr8jq3I

Publikálás a portálon: 2015-12-10 16:42:00
Visszalépés az előző oldalra