Szoftver: Scene esszencia - New View 48k

4 csillagos Cikk értékelése: 4,53 (15 szavazatból)

(A képre kattintva le is töltheted!)

Alkotó:Conscience
Kategória:Demó
Party:Forever 2015
Helyezés:2

Vélemény:
A mescaline synesthesiával ellentétben, ez a demó nem trükközik, izomból tolja az effekteket, így talán jobban emészthető kevésbé fanatikusok számára is. Kis túlzással ráfogták, hogy 48k-s, de a zene AY, ezért egy AY extender biztos, hogy kell a gépre. Összesen 73,5 kB-ban fért el, van 4 utántöltős rész. Emulátorban észre sem veszi az ember, de magnót használva, igazi gépen, ezek a töltögetések tönkreteszik a demó egységét.

Egy jópofa morfolással indít. Utána egy Test Drive-ot idéző autózás következik, majd pár egész képernyős színes scroll, aztán jön a killer effekt: gouraud árnyalt kocka, és egy színes gyémánt formájú test forgatása. Az utóbbinál a Speccy színkezeléséből adódóan szépen megfigyelhetjük a color clash-t is. Levezetésként egy mars effektet láthatunk, és egy nem tudom mit, de a lényege, hogy 2D-ben forgatja a poligonokat. A végén kapunk még egy multicolor képet.

A zene stimmel a demóhoz. A grafika és a dizájn elmegy. A kód viszont igencsak rendben van, AloneCoder nem ma kezdte. Idézet az egyik hozzászólásból: "sure, graphically it might be not the best, but damn is it coderporn at its finest". (Magyarul: persze, grafikailag talán nem a legjobb, de a nyavajába is, a kódponrnó legjobbja.)

Érdekes effektek:
-Real-time morfolás
-Gouraud árnyalt kocka
-Színes 3D forgatás
-Színes mars effekt


Értékelés:
Code (by Alone_Coder, TK90X Fan):
Gfx (by trixs, Hippiman, nitrofur):
Mzx (by n1k-o):
Dezign (by Alone_Coder):

Ajánló:
Conscience stuffok, amit még érdemes megnézni: Mission Highly Improbable, 9 Channels

Emulátor:
ZX Spin (48k+AY, de egyszerűbb, ha 128k módba teszed)

Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=LDfDNpJrfa8

Publikálás a portálon: 2016-08-13 22:05:27
Visszalépés az előző oldalra