Hardversimogató: JoyTape Player

5 csillagos Cikk értékelése: 5,00 (8 szavazatból)


Az alábbi eszköz nem szerepel a hardver katalógusban!

Ezúttal nem botkormányról esik szó, hanem egy a magnót helyettesítő készülékről, botkormányszerű csomagolásban.

A MegaBit-X elnevezésű 2010-es Speccyalista napon mutatta be Gondos Csaba nekünk TZX lejátszóját, amely segítségével magnó nélkül tölthetők be programok ZX Spectrumba. Ez a remek találmány azon az elven alapszik, hogy belső memóriájába előre, meghatározott módon feltöltött TZX formátumban szereplő programokat tárol, amelyeket gombnyomásra lejátszik. Az eszköz a magnó csatlakozón keresztül közvetlenül kapcsolódik a ZX Spectrumhoz, így egyszerűen a LOAD "" paranccsal az eredeti módon (bejelentkező képpel, egyedi loaderrel, stb.) betölthető bármely program.

Valójában Csaba ezt már ez előző évben kifejlesztette, amelyet az akkor sajnálatos módon elmaradt rendezvényen nem tudott bemutatni, azonban szerencsére egy kellemes ZX vacsorára elhozta magával a prototípust, amelyre azonnal felfigyeltünk. A garázskapu-nyitóba szerelt aprócska, belső hangszóróval is bíró eszköz kellemes csipogása magával ragadó volt, még Spectrum-mentes környezetben is.

Mint utóbb kiderült a vacsorán látottak a WSS fejlesztőinek érdeklődését is felkeltették és a TZX Mouse projekttel párhuzamosan izgalmas vállalkozásba kezdtek. A termékben rejlő lehetőségeket ők is azonnal, számukra a zord külseje riasztó volt. Töprengtek hát, hogy mibe lehetne rejteni, egy este körvonalazódni kezdett egy aprócska joystick képében, amely megjelenésében sokkal inkább illeni látszott a kedves, kis ZX Spectrumjainkhoz, mint a kis távírányító dobozka. Hamarosan titkos projekt is lett az elképzelésből.

Csaba kérésükre újratervezte és egyedileg átalakította a WSS számára az elektronikát és annak belső programját, miközben megkezdődött a mini joystick-ok "sorozatgyártása". A kis szerkezet ezen megjelenése után a JoyTape Player nevet kapta a keresztségben.

Ahogy később Pgyuri mesélte, a MegaBit-X váratlan, egy héttel előre hozatalával hatalmas kihívás elé állítottuk a kis csapatot, így csak éjszakákba nyúló, megfeszített munkával sikerülhetett az utolsó pillanatokra elkészülniük, hogy a rendezvényen bemutathassák a kész JoyTape Player terméket a Speccyalista társaságnak, amelyben helyet kapott a WSS teljes játékcsomagja, természetesen pár apró meglepetéssel fűszerezve.

A rendezvény csúcspontján rántották le a leplet az aktatáskáról, mely a kedves kis botkormányokat rejtette. Az igényes csomagolásra sem lehetett panasz, ahogy azt korábban is megszokhattuk a WSS-es fiúktól. Hatalmas ováció fogadta a termék bejelentését és kisebb tülekedés is övezte a korlátozott számban készült lejátszók megvásárlását. Végül a készítők ígéretet tettek egy újabb sorozat legyártásra.


Kapcsolódó dokumentumok
Sajnos jelenleg semmilyen dokumentummal nem rendelkezünk ehhez a hardverhez.

Visszalépés az előző oldalra
Publikálás a portálon: 2022-04-25 10:43:25