Szoftverfejlesztők: Origin Systems Inc.

4 csillagos Cikk értékelése: 4,29 (14 szavazatból)

Az Origin az Electronic Arts kapcsán előkerült cég, melyet az EA jól megvásárolt majd bezárt. Valószínűleg mindenki ismeri, vagy legalábbis hallott már munkásságukról, melyet az RPG témakörében az Ultima sorozattal követtek el.

Történet

A történet ennek megfelelően rövid is.
A céget 1983-ban Garriott család (Robert és Richard testvérek, Owen az apjuk) és Chuck Bueche alapította, miután Richard felmondta a Szerződését a Sierra On-Line-nal az Ultima 3. részének kiadására. 1992 szeptemberében megvette az Electronic Arts, ahol az 1997-es Ultima Online után úgy határoztak, hogy csak online fejlesztésekre fogják az Origin csapatot dedikálni, miután az Ultima IX elkészül. Sajnos nem igazán volt jó fogadtatása az Ultima IX-nek, így az EA lelőtte a további projektjeiket, az alapítók 2000-ben ki is szálltak. A vegetálás 2004-ig eltartott, amikor az EA végül bezárta az Origin-t.

Játékaik

Times of Lore reklámA Spectrumos pályafutást nagyon gyorsan befejezték, amely gyakorlatilag egy program kiadását jelentette, ez pedig nem más, mint a Times of Lore.
A Times of Lore klasszikus RPG szerű játékmenetet biztosít, a szokásos Origin szemétségekkel, azaz ha a térkép egyik sarkában megtudtunk, megtaláltunk valamit azt tuti, hogy a térkép másik sarkában kell felhasználnunk. Kellemes jól kidolgozott játék volt.

A másik Spectrumos játék a Space Rogue lett volna, amely soha nem került kiadásra, bár erősen reklámozták. Gyakorlatilag egy RPG elemekkel tűzdelt Elite volt. Az egyetlen játék, amire azt mondták, hogy utolérte, és talán felül is múlta volna az Elite játékot. Vektoros lövöldözős, és tile alapú felülnézetes RPG-s elemek keveredtek benne és ebben a két dologban a Spectrum igencsak jó képességekkel rendelkezett.
(Ha valaki még nem ismeri azonnal próbálja ki a PC verziót DOSBOX-ban.)

források:
Wikipedia
World of Spectrum
Space rogue DOS


Publikálás a portálon: 2010-06-08 09:21:26