Szoftver: Minden 7-re 1 játék - Turbo Esprit

4 csillagos Cikk értékelése: 4,77 (78 szavazatból)

(A képre kattintva ki is próbálhatod egy javascript emulátorban!)

Kiadás: Durell Software Ltd, 1986
Besorolás: akció-szimulátor
Géptípus: ZX Spectrum 48K
Speccyalista Toplista: 7.
Eredeti ár: 8,95 GBP átszámítva akkori árfolyamon 597 Ft
(mai árszinthez viszonyítva 37 443 Ft lenne)

Kölyökként is imádtam az autókat, most sem nagyon van másként. A szögletes Lotus Turbo Esprit-ért mindig rajongtam. A nevét viselő játékba azonnal szerelmes lettem, amint megláttam. A maga idejében fantasztikusnak számított a grafika - működő közlekedési lámpák, egy "valódi" élő városban, működő benzinkutakkal, gyalogosokkal, közlekedési lámpákkal, az autónkon működő irányjelzővel -, a hangulat, minden! A feladat nem kevesebb, mint magányos hősként felvenni a harcot a kábítószerkereskedők ellen, miután megtörtént a tranzakció, de mielőtt azok elhagynák a várost. A kábítószert egy piros, páncélozott autó szállítja, a vevők kék autókkal érkeznek, míg a maffiózók vadászai lila kocsikkal érkeznek. A feladat kiiktatni mindegyiket. A piros autó páncélozott, azt csak összetörni lehet, lelőni nem.

A játék hihetetlenül összetett, mert éppúgy szól a tájékozódásról, mint a reflexekről. Először csak tippeket fogunk kapni, hogy a térkép melyik pontján látták ezt vagy azt az autót. Ha a térképre váltunk, akkor oda is tudjuk görgeti azt, és látszik is rajta a jármű helyzete. De oda is kell érni hozzá! A mi autónk sem sérthetetlen, sőt! Még az üzemanyag is képes kifogyni belőle, amit aztán a benzinkutak előtt leparkolva tölthetünk fel újra. Ügyesnek kell lennünk, mert - érdekes módon - csak a menet közben kiiktatott autók számítanak bele a pontszámunkba, a dugóban ácsorgó, kereszteződésbe beszorított ellenfeleknek bevitt lövések éppúgy a büntetőpontjainkat fogják növelni, mint az ütközések, vagy az eltaposott gyalogosok.

Feladat: elpusztítani a drogkereskedők autóit.

Tipp: ha tüzelünk egy menekülő autóra, készüljünk fel a kemény fékezésre, mert ha belerohanunk a roncsba, nekünk is végünk!

Értékelés:
Ötlet:
Grafika:
Hang:
Kezelhetőség:
Nehézség:
Időtállóság:

Publikálás a portálon: 2005-01-30 00:00:00
Visszalépés az előző oldalra